Home Κύρια Άρθρα -Με το βλέμμα στο Συνέδριο του Μαϊου, ο Νίκος Ανδρουλάκης στη Βέροια!

-Με το βλέμμα στο Συνέδριο του Μαϊου, ο Νίκος Ανδρουλάκης στη Βέροια!

-Ο μαγευτικός Ημαθιώτικος κάμπος με τις παγκοσμίως γνωστές ανθισμένες ροδακινιές η πρώτη επιλογή του Προέδρου

SUBSCRIBE: beViraLiveTV – YouTube

-Σειρά περιοδειών στην Επαρχία ξεκινά ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ, με πρώτο σταθμό τη Βασίλισσα του Βορρά!!

-Οι ανθισμένες ροδακινιές της Ημαθίας…όαση αισιοδοξίας!!

…συνάντηση με εκπροσώπους αγροτών στην Κουλούρα και ομιλία το απόγευμα στην Βέροια, είναι στο πρόγραμμα του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ, αύριο Τρίτη 21 Μαρτίου

Στη Βέροια θα βρίσκεται αύριο ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, ξεκινώντας τις περιοδείες στην περιφέρεια, συνοδευόμενος και από τον Γραμματέα Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής Στέφανο Ξεκαλάκη.

-Συγκεκριμένα στις 13:30 ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα συναντηθεί με εκπροσώπους αγροτών στην Κουλούρα και το απόγευμα στις 19:00 θα εκφωνήσει ομιλία στον πολυχώρο “Ελιά”.

Ξεκινά έτσι έναν χάρτη πυκνών γεγονότων με κορύφωση το Συνέδριο, που, όπως ανακοίνωσε κατά την χθεσινή συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής, θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 20-22 Μαΐου.

Η αυτο-οργάνωση ως καταλύτης της ενότητας-ανανέωσης και πολιτικής αυτονομίας είναι το πολιτικό τρίπτυχο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Μιλώντας χθες στην συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, ο κ. Ανδρουλάκης όρισε το πολιτικό πλαίσιο  σημειώνοντας ότι «αυτή η παράταξη με όλους μαζί θα ξαναγίνει πρωταγωνιστής και αυτό είναι εθνικό καθήκον. Να αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις να ανατρέψουμε το σημερινό πολιτικό συσχετισμό, που διχάζει και καθηλώνει την ελληνική κοινωνία. (…) Μαζί ανατρέπουμε κατεστημένα. Μαζί δίνουμε την ελπίδα. Μαζί κάνουμε την κοινωνία πρωταγωνιστή. Μαζί θα νικήσουμε. Στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, όταν η Δημοκρατική Παράταξη θα είναι στην όχθη των νικητών. Κοιτώντας την όχθη των ηττημένων της συντήρησης, της αριστεράς και της δεξιάς».

Η ανακοίνωση χθες του Νίκου Χριστοδουλάκη ως επικεφαλής στο Ινστιτούτο In Social καθώς και του Ηλία Κικίλια στην θέση του συμβούλου της κοινοβουλευτικής ομάδας επί οικονομικών θεμάτων θεωρείται ότι εμπλουτίζουν τις ψηφίδες σε επίπεδο προσώπων στη Χαριλάου Τρικούπη.

Οι επόμενοι σταθμοί στο πολιτικό ημερολόγιο του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής είναι η μεγάλη θεματική εκδήλωση για την Υγεία που αναμένεται να λάβει χώρα στις αρχές Απριλίου στην Θεσσαλονίκη και η θεματική εκδήλωση για την Ενέργεια, πιθανότατα στην Δυτική Μακεδονία στα μέσα του επόμενου μήνα.

-Η Συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής (VIDEO)
– H Συνέντευξη στον ΣΚΑΪ του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής
Νίκου Ανδρουλάκη

Νίκος Χριστοδουλάκης (Βιογραφικό)

Ο Νίκος Χριστοδουλάκης είναι Έλληνας πολιτικός, καθηγητής Οικονομικής Ανάλυσης, ηλεκτρολόγος μηχανικός και οικονομολόγος.

Γεννήθηκε στους Αρμένους Χανίων το 1952 και εγκαταστάθηκε στην Αθήνα το 1962. Σπούδασε Ηλεκτρολόγος Μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο (1975) και συνέχισε τις σπουδές του με μεταπτυχιακό και διδακτορικό (1984) στα Οικονομικά από το Πανεπιστήμιο του Καίμπριτζ Ήταν παρών στα γεγονότα του Πολυτεχνείου το 1973, όπου έλαβε ενεργό μέρος στο αντιδικτατορικό κίνημα ως μέλος της συντονιστικής επιτροπής κατάληψης του Πολυτεχνείου. Το 1972 οργανώθηκε στις Φοιτητικές Επιτροπές Αγώνα (ΦΕΑ) εναντίον της δικτατορίας και τον Νοέμβριο 1973 εκλέγεται πρόεδρος της Συνέλευσης  Μηχανολόγων-Ηλεκτρολόγων. Όταν ξεκίνησε η εξέγερση του Πολυτεχνείου το 1973 συμμετείχε στην πρώτη πενταμελή Επιτροπή και στην δεύτερη Συντονιστική Επιτροπή ορίζεται υπεύθυνος για τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της κατάληψης.Το 1974 εκλέχθηκε πρόεδρος του φοιτητικού συλλόγου της Σχολής Μηχανολόγων-Ηλεκτρολόγων και το 1976 μέλος του ΔΣ στον σύλλογο Διπλωματούχων Μηχανολόγων-Ηλεκτρολόγων. Στη δίκη που έγινε στο Στρατοδικείο Αθηνών το 1975, κατέθεσε ως μάρτυρας κατηγορίας εναντίον των υπαιτίων της εισβολής στο Πολυτεχνείο.

Πανεπιστημιακή πορεία

Εργάστηκε σε τεχνικές εταιρίες και δίδαξε σε ΤΕΙ, στο Πανεπιστήμιο του Καίμπριτζ (1984-1986), στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο της Φλωρεντίας (19891990), στο London Business School και στο Centre for Economic Policy Research του Λονδίνου (1993), στο Πανεπιστήμιο Καρόλου της Πράγας(1992-1993), στο Ινστιτούτο Tinbergen του Άμστερνταμ (1993) και στο Πανεπιστήμιο της Κύπρου (1996).

Διετέλεσε Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας (1993-1996) και οικονομικός σύμβουλος του Πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη (1996). Από το 1996 έως το Μάρτιο του 2000 ήταν Υφυπουργός Οικονομικών αρμόδιος για τον Προϋπολογισμό και τη διαχείριση του Δημόσιου Χρέους (περίοδος κρίσιμη για την είσοδο της χώρας στην Ευρωζώνη. Στη συνέχεια διετέλεσε Υπουργός Ανάπτυξης στο διάστημα 2000-2001 και Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών στο διάστημα 2001-2004, εκπροσωπώντας την Ελληνική Κυβέρνηση στις συνόδους του ECOFIN και τα συμβούλια του Eurogroup. Το 2015, στην υπηρεσιακή Κυβέρνηση της βασιλικής Θάνου είχε οριστεί υπηρεσιακός υπουργός στο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας & Τουρισμού. Διετέλεσε Research Associate στοLSE Από το 2008 είναι Ερευνητικός Εταίρος στο Hellenic Observatory του London School of Economics, μέλος του Ερευνητικού Συμβουλίου και το 2018-2019 εξελέγη Visiting Professor στο ίδιο πανεπιστήμιο. Είναι ομότιμος καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Διακρίσεις

Το 1970 έλαβε το πρώτο Βραβείο Πρακτικής κατεύθυνσης στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μαθηματικής Εταιρείας. Σε όλα τα έτη σπουδών 1970-1975 στο ΕΜΠ είχε υποτροφία IKY. Συγκεκριμένα, την περίοδο 1980-1982 έλαβε υποτροφίαIKY  για μεταπτυχιακές σπουδές στο εξωτερικό και το 1983 υποτροφία του Βρετανικού Συμβουλίου. Το 1984 έλαβε το Βραβείο John Wimbolt του Καίμπριτζ για την καλύτερη διδακτορική δημοσίευση σε διεθνές επιστημονικό περιοδικό.

Ευρωπαϊκή Ένωση

Το 1996 ορίστηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Ομάδα Υψηλού Επιπέδου υπό τον Ε. Davignon για την αξιολόγηση του 5ου Προγράμματος-Πλαισίου Έρευνας & Τεχνολογίας.

Στο πλαίσιο της ελληνικής προεδρίας της ΕΕ προεδρεύει στο ECOFIN το πρώτο εξάμηνο του 2003 και διετέλεσε Πρόεδρος του Eurogroup για την περίοδο Ιουλίου 2002 έως Ιουνίου 2003. Με την ιδιότητα αυτή συμμετάσχει στις συναντήσεις του G7 και στις διασκέψεις του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας. Με διαπραγματεύσεις κατά τη διάρκεια της θητείας του, επετεύχθη η ευρωπαϊκή συμφωνία με την Ελβετία για τη φορολόγηση καταθέσεων στο εξωτερικό.

Την περίοδο 2004-2008 συμμετέχει στο Κοινοβουλευτικό Δίκτυο της Παγκόσμιας Τράπεζας και λαμβάνει μέρος σε διεθνή συνέδρια και αναπτυξιακές πρωτοβουλίες στο Λάος, τη Νότια Αφρική και την Αλβανία.

Ο Ηλίας Κικίλιας (Βιογραφικό)

Καθήκοντα συμβούλου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. για θέματα οικονομικής πολιτικής αναλαμβάνει ο οικονομολόγος Ηλίας Κικίλιας.

Με μεταπτυχιακές σπουδές και διδακτορικό δίπλωμα στις οικονομικές επιστήμες, ο κ. Κικίλιας κατέχει τη θέση του Διευθυντή Ερευνών στο Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών ενώ παράλληλα, ασκεί τα καθήκοντα του Γενικού Διευθυντή στο Ινστιτούτο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων.

Από το 2009 έως το 2013 άσκησε τα καθήκοντα του Διοικητή του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) και στο παρελθόν διετέλεσε Γενικός Διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Εργασίας. Ο κ. Κικίλιας έχει διατελέσει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του CEDEFOP (Κέντρο για την Ανάπτυξη της Επαγγελματικής Κατάρτισης) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Αντιπρόεδρος και μέλος του Δ.Σ. του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών, και είναι μέλος της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής.

Έχει συμμετάσχει σε σημαντικό αριθμό επιτροπών υψηλού επιπέδου σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο, μεταξύ των οποίων είναι η Επιτροπή Απασχόλησης (Employment Committee) και η Επιτροπή Κοινωνικής Προστασίας (Social Protection Committee) του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Έχει διδάξει σε Πανεπιστήμια του εσωτερικού και του εξωτερικού, έχει συνεργασθεί επί μακράν με το Πάντειο Πανεπιστήμιο και το University of Cambridge του Ηνωμένου Βασιλείου, έχει συντονίσει ένα μεγάλο αριθμό ερευνητικών προγραμμάτων σε εθνικό και διεθνές επίπεδο και έχει σημαντικό έργο επιστημονικών δημοσιεύσεων, συγγραφής και επιμέλειας βιβλίων, άρθρων και ερευνητικών εκθέσεων καθώς και εκτενή αρθρογραφία και συνεντεύξεις σε έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ.

SUBSCRIBE: beViraLiveTV – YouTube

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

VOICE LiveClubbing-Veria: ο Ηλίας Καμπακάκης για μια και μόνο εμφάνιση, Σάββατο 17 Ιουνίου!

SummerLiveEvents 2023-vol 5: Ηλίας Καμπακάκης instagram: @petroskesidis_official -Στο 5ο κ…