Τεράστια η προσφορά της Π.Κ.Μ. στις δύσκολες ώρες που διανύει ο τομέας Υγείας

Με σύγχρονα μηχανήματα εξοπλίζει το Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Γ. Γεννηματάς» η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, μετά την υπογραφή της σχετικής απόφασης από τον Περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα.
Ο ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός αποτελείται από 16 διαφορετικά είδη και συνολικά 20 τελευταίας τεχνολογίας μηχανήματα.
«Αξιοποιώντας ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας συνεχίζουμε τη μεγάλη προσπάθεια για να ενισχύσουμε με σύγχρονο εξοπλισμό και μέσα όλα τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας της Κεντρικής Μακεδονίας. Ήδη, μέσα σε λίγους μήνες, έχουμε ολοκληρώσει έναν πρώτο κύκλο εξοπλισμού και συνεχίζουμε έχοντας σε απόλυτη προτεραιότητα την υγεία των πολιτών και την ενίσχυση του συστήματος δημόσιας υγείας. Παρέχουμε τα κατάλληλα μέσα και διαμορφώσουμε τις βέλτιστες δυνατές συνθήκες για το έργο των γιατρών και των νοσηλευτών μας, ενώ διαμορφώνουμε ένα ασφαλές περιβάλλον σύγχρονης περίθαλψης και νοσηλείας των πολιτών της Κεντρικής Μακεδονίας. Διαθέτουμε 80 εκ. ευρώ συνολικά για τον εξοπλισμό των νοσοκομείων, αλλά και για την πρόσληψη επιπλέον προσωπικού, προκειμένου να εκσυγχρονιστούν όλες οι δομές υγείας, αλλά και να αντιμετωπίσει το σύστημα υγείας με επάρκεια την πανδημία του κορονοϊού», επισήμανε ο κ. Τζιτζικώστας.
Ο εξοπλισμός για το νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» περιλαμβάνει έναν κεντρικό σταθμό παρακολούθησης με 12 μόνιτορ και τηλεμετρία, πέντε αναπνευστήρες, υπερηχοτομογράφο καρδιολογικό με δυνατότητα stress echo και strain rate συνοδευόμενο από τρεις κεφαλές (phased array, linear, διοισοφάγειο), τρεις κλίνες ΜΕΘ τύπου FULLCHAIR με ενεργοποιημένη ζυγαριά, τρεις χειρουργικές τράπεζες, κρυοστάτη (ψυκτικός μικροτόμος), διαστολέα κοιλίας, δυο αεροτρύπανα, σύστημα ενδοσκοπικής ουρολογίας – εξωσκοπικής μικροχειρουργικής ανοικτού τύπου, φορητό ακτινοσκοπικό C-arm, δυο θερμοκοιτίδες με φωτοθεραπεία, ενδοσκοπικό σύστημα λαπαροσκοπικών ουρολογικών εφαρμογών και ανωτέρου πεπτικού, πύργο ενδοσκόπησης και καταγραφής, φορητό υπερηχοτομογράφο για χειρουργεία, μονάδα ουροδυναμικού ελέγχου, αυτόματο σύστημα ταχείας ταυτοποίησης μικροβίων και μυκήτων με τη μέθοδο σπεκτροφωτομετρίας μαζών, χειρουργικό μικροσκόπιο μικροχειρουγικών επεμβασεων, ενδοσκοπικό πύργο αρθροσκοπικής χειρουργικής και κλίβανο ταχείας αποστείρωσης.

Με 24 σύγχρονα μηχανήματα εξοπλίζει το Γενικό Νοσοκομείο Σερρών η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, μετά την υπογραφή της σχετικής απόφασης από τον Περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα.
Όπως τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας«το Γενικό Νοσοκομείο Σερρών αποτελεί μια από τις κρίσιμες μονάδες του εθνικού συστήματος υγείας στην Κεντρική Μακεδονία. Είναι ένας από τους βασικούς πυλώνες της δημόσιας υγείας στην περιοχή μας, καλύπτοντας τις υγειονομικές ανάγκες 180.000 πολιτών. Με την αξιοποίηση ευρωπαϊκών πόρων, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας προμηθεύει το νοσοκομείο με σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού και της ενίσχυσης όλων των νοσηλευτικών ιδρυμάτων και των μονάδων υγείας της περιοχής. Διευκολύνουμε έτσι το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, για να είναι πιο αποτελεσματικό στο έργο του, ενώ εξασφαλίζουμε και καλύτερες συνθήκες, αλλά και υπηρεσίες υγείας προς τους συμπολίτες μας. Για εμάς η υγεία των συμπολιτών μας αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα».
Ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Παναγιώτης Σπυρόπουλος επισήμανε: «Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας εξοπλίζει και ενισχύει με πόρους άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ το Γενικό Νοσοκομείο Σερρών. Το νοσοκομείο θα αποκτήσει σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό. Η προσπάθεια αυτή θα συνεχιστεί όχι μόνο για το Γενικό Νοσοκομείο Σερρών, αλλά για όλες τις δομές του εθνικού συστήματος υγείας στις Σέρρες, όπως και σε όλη την Κεντρική Μακεδονία. Η υγεία των συμπολιτών μας είναι πάνω από όλα και στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας το αποδεικνύουμε στην πράξη».
Ο εξοπλισμός με τον οποίο προμηθεύει το Γενικό Νοσοκομείο Σερρών η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αποτελείται από 13 διαφορετικά είδη και συνολικά από 24 μηχανήματα:
1.Τέσσερα χειρουργικά τραπέζια, ηλεκτρικά, τροχήλατα με παρελκόμενα για Γενική Χειρουργική.
2.Επτά χειρουργικοί προβολείς με δορυφόρο για τις αίθουσες Γενικής Χειρουργικής.
3.Ένας υπερηχογράφος για μαιευτική γυναικολογική χρήση.
4.Ένα μηχάνημα σκήνωσης ιστολογικών τομών.
5.Μια θερμοκοιτίδα μεταφοράς νεογνών με αναπνευστήρα ενσωματωμένο και αερισμό.
6.Δυο πλήρεις εξεταστικές μονάδες ΩΡΛ (αναρρόφηση, πλύση, ψυχρός φωτισμός, οπτικές κτλ.).
7.Ένα εξεταστικό μικροσκόπιο.
8.Ένα υστεροσκόπιο διαγνωστικό – επεμβατικό.
9.Ένα ψηφιακό ακτινογραφικό μηχάνημα.
10.Ένα ενδοθηλιόμετρο.
11.Μια ψωτοπυξία (Argon Laser).
12.Δυο αναπνευστήρες.
13.Ένα σετ μέτρησης ακτινοφυσικού.

SUBSCRIBE: beViral tv – YouTube

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

VOICE LiveClubbing-Veria: ο Ηλίας Καμπακάκης για μια και μόνο εμφάνιση, Σάββατο 17 Ιουνίου!

SummerLiveEvents 2023-vol 5: Ηλίας Καμπακάκης instagram: @petroskesidis_official -Στο 5ο κ…