Home LifeStyle ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ ΚΑΙ ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ

ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ ΚΑΙ ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ

Καρπούζι ένα εξαιρετικά θρεπτικό φρούτο με πολλαπλά οφέλη για την υγεία μας.Είναι μύθος πως το καρπούζι περιέχει μόνο νερό και ζάχαρη 90% περίπου περιεκτηκότητα σε νερό και 5% σάκχαρα .Βιταμίνες,αντιοξειδωτικές ιδιότητες και μέταλλα είναι τα επιπλέον συστατικά του.

Περιέχει βιταμίνη Α, C, βιταμίνες του συμπλέγματος Β όπως Β1,Β5 και Β6,β-καροτένιο,κάλιο,μαγνήσιο,λυκοπένιο και διαλυτές φυτικές ίνες.

Καρπούζι, Πεπόνι, Ζουμερά, Φρούτα

ΒΙΤΑΜΙΝΗ Α

Συμβάλλει στη βελτίωση της όρασης, ενώ ταυτόχρονα ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα.

ΒΙΤΑΜΙΝΗ C

Βοηθάει στο να έχουμε ένα γερό ανοσοποιητικό σύστημα και προάγει την υγεία του δέρματος.

ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΛΕΓΜΑΤΟΣ Β

Β1,Β5 ΚΑΙ Β6. Η βιταμίνη Β6 συμβάλλει στη σύνθεση νευροδιαβιβαστών στον εγκέφαλο όπως είναι η σεροτονίνη,η ντοπαμίνη και η μελανίνη ουσίες που παίζουν σπουδαίο ρόλο σε πολλές νευρικές λειτουργίες και βοηθούν στην αντιμετώπιση του άγχους και του αισθήματος του φόβου.

ΚΑΛΙΟ

Βοηθά στη μείωση των επιπέδων της αρτηριακής πίεσης.

ΚΑΡΟΤΕΝΟΕΙΔΗ

Τα καροτενοειδή είναι ισχυρά αντιοξειδωτικά. Συμβάλλουν στην προστασία των κυττάρων από τις ελεύθερες ρίζες, οι οποίες συνδέονται με σοβαρές ασθένειες, όπως ο καρκίνος του μαστού,του προστάτη και του πνεύμονακαι οι καρδιαγγειακές παθήσεις.

ΦΥΤΙΚΕΣ ΙΝΕΣ

Οι φυτικές ίνες ενισχύουν την καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος και ελέγχουν τα επίπεδα χοληστερόλης.

Επιπλέον οφέλη του καρπουζιού στην υγεία ειναι η βελτίωση της υγείας των οστών,των νεφρών και βοηθά στην καύση του λίπους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΠΑΠΠΑ -Διαιτολόγος Διατροφολόγος

Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη που μου δίνεται η ευκαιρία να συμμετέχω με την ιδιότητά μου ως Δ…