-Τιμή: από 31,5€

Ιωαννίδης, Πάνος (σεφ): Επιθυμία μου δεν είναι να προτείνω ακόμα ένα βιβλίο συνταγών. Μέσα σε αυτό το βιβλίο θα βρείτε μεν τις συνταγές μου και κάποιες από τις ιδέες μου, αλλά κυρίως θα βρείτε την έμπνευση και τον δρόμο για να δημιουργήσετε εσείς το δικό σας ριζότο. Στις σελίδες του παρουσιάζω, με βάση την εμπειρία και τις γνώσεις μου, τις τεχνικές που απαιτεί ένα ριζότο, καθώς και τις συμβουλές, τα βήματα που θα σας οδηγήσουν στο ριζότο που εκφράζει εσάς. Σε αυτό το βιβλίο εγώ θα σας δείξω τον τρόπο και θα σας εξηγήσω τη φιλοσοφία, αλλά την προσωπικότητα στη γεύση θα τη βάλετε εσείς. Θα σας δείξω το πώς κι εσείς θα δημιουργήσετε το δικό σας ριζότο. Αυτός είναι ο στόχος μου. Αυτό κάνω κι εγώ κάθε φορά που καλούμαι να δημιουργήσω ένα ριζότο. Είναι από τα πιάτα που τους δίνω πραγματικά όλη μου την προσοχή και την ενέργεια, όταν τα φτιάχνω. Είναι από τα φαγητά που με απορροφούν τόσο, που χάνω την αίσθηση του χρόνου. Είναι από τα πιάτα που κινητοποιούν όλες τις αισθήσεις μου. Το ριζότο είναι μια κατηγορία από μόνο του. Δεν είναι απλά ένα πιάτο νόστιμο ρύζι. Είναι η ομορφιά της απλότητας, που πάντα με γοήτευε. Είναι η γοητεία του «δεσίματος» και της αφοσίωσης που απαιτείται για να λειτουργήσει κάτι και να έχει αποτέλεσμα…

Περιεχόμενα του βιβλίου

Το τέλειο ριζότο
Τα βασικά συστατικά
Τα σκεύη
Η διαδικασία
Το ριζότο… διαφορετικά!
ΖΩΜΟΙ
Ζωμός λαχανικών
Ζωμός κοτόπουλου
Ζωμός πάπιας
Ζωμός αρνιού
Ζωμός από κόκαλα με μεδούλι
Ζωμός ψαριού
Ζωμός από όστρακα
Μπισκ: Ζωμός από οστρακόδερμα-γαρίδες
RISOTTI
Ριζότο Cacio e peppe
Ριζότο alla milanese
Ριζότο με τριφολάτα μανιταριών
Ριζότο με παντζάρι, κατσικίσιο τυρί και καρύδια
Ριζότο με γκοργκοντζόλα και καραμελωμένα αχλάδια
Ριζότο με πέστο ρόκας και λιαστή ντομάτα
Ριζότο με γκριλιάτα λαχανικών
Ριζότο με κρέμα αρακά και αρωματικό λάδι δυόσμου
Ριζότο Amaro bitter
Ριζότο Romesco […]
ΚΡΙΘΑΡΟΤΟ / ΚΟΥΣΚΟΥΣΟΤΟ / ΤΡΑΧΑΝΟΤΟ / ΠΛΙΓΟΥΡΟΤΟ / ΦΑΓΟΠΥΡΟ / AL SALTO / ARANCINI
ΓΛΥΚΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ
ΓΛΩΣΣΑΡΙ
ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ ΥΛΙΚΩΝ
ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ

Ημερ/νία έκδοσης: 24/12/2020

Σελίδες: 336

Διαστάσεις βιβλίου: 20×25 cm

-Ο σέφ Πάνος Ιωαννίδης

Βιογραφικό

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα ενώ έχει ζήσει και στη Θεσσαλονίκη και την Ιταλία. Η οικογένειά του κατάγεται από την Κωνσταντινούπολη. Σε ηλικία 18 ετών ξεκίνησε τις σπουδές του στο αντικείμενο της μαγειρικής σε σχολή της Θεσσαλονίκης ενώ αργότερα εγκαταστάθηκε στην Ιταλία όπου έκανε μεταπτυχιακές σπουδές.

Ξεκίνησε την καριέρα του ως σεφ στα μέσα της δεκαετίας του 1990 έχοντας δουλέψει σε διάφορα εστιατόρια στο Μιλάνο και τη Σαρδηνία. Το 1999, επέστρεψε στην Ελλάδα, ξεκινώντας να εργάζεται στη Βασιλική Πρεσβεία της Δανίας μέχρι και το 2014. Το 2007 απέκτησε bachelor στο restaurant management, στο marketing και το βιομηχανικό σχεδιασμό έρευνας και ανάπτυξης νέων προϊόντων. Παράλληλα με την παρουσία του στην Πρεσβεία υπήρξε καθηγητής σε μαγειρικές σχολές για 9 χρόνια ενώ συνεργάστηκε με ελληνικούς εκδοτικούς οίκους ως food stylist σε περιοδικά γαστρονομίας.

Το 2019 άνοιξε το ιταλικό εστιατόριο Ovio στο κέντρο της Αθήνας. Το 2020 κυκλοφόρησε το πρώτο του βιβλίο μαγειρικής, με τίτλο Risotti, από τις εκδόσεις Πατάκη. Το 2020, μαζί με τους σεφ Γιάννη Μαρκαδάκη και ο Δημήτρη Κοντόπουλο, δημιούργησε το Stellar, ένα pop-up θερινό σινεμά που πρόβαλλε ταινίες σε συνδυασμό με φαγητό.

Τηλεόραση και άλλες Εκπομπές

Το 2010 δήλωσε συμμετοχή στον τηλεοπτικό διαγωνισμό μαγειρικής για επαγγελματίες chef «Top Chef» που προβλήθηκε από τον ΑΝΤ1 τη σεζόν 2010-2011. Αποχώρησε οικειοθελώς σχετικά νωρίς για να συνεχίσει τις δουλειές του εκτός του τηλεοπτικού προγράμματος.

(από αριστερά) Λεωνίδας Κουτσόπουλος, Σωτήρης Κοντιζάς, Πάνος Ιωαννίδης

Την άνοιξη του 2017, όταν έγινε γνωστή η επιστροφή του τηλεοπτικού προγράμματος «MasterChef Greece» στην ελληνική τηλεόραση μέσω του Star Channel, ανακοινώθηκε πως έχει μία από τις τρεις θέσεις της κριτικής επιτροπής με τις άλλες δύο να συμπληρώνουν ο Σωτήρης Κοντιζάς και ο Δημήτρης Σκαρμούτσος (που έπειτα αντικαταστάθηκε απο τον Λεωνίδα Κουτσόπουλο). Η παρουσία του στην εκπομπή τον έκανε αναγνωρίσιμο στο ευρύ κοινό. Παραμένει στην κριτική επιτροπή του «MasterChef» από τον Μάιο του 2017 μέχρι σήμερα, για πέμπτη συνεχόμενη σεζόν.

Από το 2019, παρουσιάζει την διαδικτυακή εκπομπή μαγειρικής Master Class στο YouTube.

SUBSCRIBE: beViral tv – YouTube

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: live video από την πρόβα της μοναδικής Βίλλης Ραζή!! -Μόνο στο beviral.gr!! (όπως είναι φυσικό άλλωστε) enjoy!!

SUBSCRIBE: beViraLiveTV click here: https://www.facebook.com/100000655860015/videos/101164…