”Κλείδωσε” η προμήθεια των γαλλικών φρεγατών Belharra με την υπερσύγχρονη τεχνολογία stealth την Πέμπτη 18 Ιουν 2020, στη συνάντηση του Γενικού Διευθυντή της ΓΔΑΕΕ Απτχου (ε.α.) Θεόδωρου Λάγιου, με το Γενικό Διευθυντή της DGA, Αντιστράτηγο Thierry Carlier και με Επιτελείς της DGA of France. Οι Γάλλοι ήρθαν έχοντας στις ”αποσκευές” τους ολοκληρωμένη βελτιωμένη τεχνική πρόταση ενώ η ελληνική πλευρά είχε έτοιμες τις αλλαγές που θα πρότεινε, όπως  την πλατφόρμα προσνήωσης ώστε να επιχειρούν τα S-70B Aegean Hawk του Π.Ν. αλλά και τα MH-60R Romeo που θα παραληφθούν σταδιακά το 2021. Το τελικό κόστος για την προμήθεια δύο(2) φρεγατών συμφωνήθηκε στα 3 δις ευρώ και θα φέρουν εξοπλισμό παρόμοιο με αυτό του Γαλλικού Π.Ν. Η μεγάλη επιτυχία της Ελληνικής Κυβέρνησης είναι πως δεν θα επιβαρυνθεί ο προϋπολογισμός των Ενόπλων Δυνάμεων, αφού έχει διμερώς συμφωνηθεί, τρόπος χρηματοδότησης από τους Γάλλους, μέσω συμφωνίας που θα προσομοιάζει με διακρατική, χωρίς όμως την απαιτούμενη καταβολή ΦΠΑ!

Η ψηφιακή φρεγάτα Belharra έχει μήκος: 121μ, πλάτος: 18μ, μέγιστο εκτόπισμα: 4.400 τόνοι, μέγιστη Ταχύτητα: > 27 κόμβοι, επιχειρησιακή διαθεσιμότητα: 3500 ώρες εν πλω/χρόνο, αυτονομία: 45 ημέρες, πλήρωμα: 125 άτομα, κατάστρωμα: Ελικόπτερο 10 τόνων, υπόστεγο: Ελικόπτερο 10 τόνων + 1 UAV. Κορυφαίες επιδόσεις σε  ανθυποβρυχιακό, αντιπλοϊκό, αντιαεροπορικό, ασύμμετρο και κυβερνοπόλεμο. Επίσης ικανότητα προβολής ισχύος στην ξηρά, με το κορυφαίο πυραυλικό σύστημα Naval Cruise Missile (NCM), βεληνεκούς άνω των 1.000 χιλιομέτρων!

Η φρεγάτα Belharra είναι εξοπλισμένη με 32 σίλο κάθετης εκτόξευσης αντιαεροπορικών/αντιβαλλιστικών πυραύλων Aster 30 της MBDA block 1 με δυνατότητα αναχαίτισης στόχου σε ύψος έως και 20 χιλιόμετρα και σε απόσταση έως και 120 χιλιόμετρα. Διαθέτει ένα ραντάρ AESA, το σύγχρονο SEA FIRE 500 της εταιρείας Thales, εμβέλειας 500 χιλιομέτρων και υψηλές ικανότητες αποκάλυψης στόχων με χαμηλό RCS και υπερηχητικά κινούμενων στόχων με stealth χαρακτηριστικά και υψηλή ευκινησία. Για ανθυποβρύχιο πόλεμο, φέρει 2 σόναρ εξελιγμένης έκδοσης του CAPTAS-4 Thales, καθώς επίσης και τορπίλες MU90 της Naval Group, με βεληνεκές πάνω από 12χλμ. Φέρει επίσης πυραύλους Exocet και είναι εξοπλισμένη με έναν πυργίσκο 76χιλ και όπλα 20χιλ της Nexter. Η φρεγάτα φέρει ελικόπτερα τύπου NH90, καθώς και UAV βάρους 700 κιλών.

Belharra

Τέλος η ανάπτυξη ψηφιακών τεχνολογιών εγγυάται την δυνατότητα αναβάθμισης του σκάφους καθ ‘όλη τη διάρκεια του κύκλου ζωής του. Για σαράντα περίπου χρόνια, ο εξοπλισμός και τα συστήματα θα μπορούν να εκσυγχρονιστούν προοδευτικά για να προσαρμοστούν στις εξελίξεις, στο επιχειρησιακό πλαίσιο, τις μελλοντικές απειλές και τις νέες τεχνολογιες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: live video από την πρόβα της μοναδικής Βίλλης Ραζή!! -Μόνο στο beviral.gr!! (όπως είναι φυσικό άλλωστε) enjoy!!

SUBSCRIBE: beViraLiveTV click here: https://www.facebook.com/100000655860015/videos/101164…